Проф. Венелин Терзиев с високо отличие от Руската академия по естествознание

Официална церемония по присъждане на научните звания се състоя в Сочи, Русия

Официална церемония по присъждане на научните звания „Академик“ и „Член-кореспондент“ се състоя във Федералната държавна автономна институция „ДАГОМЫС“ под ръководството на президента на Руската федерация в гр. Сочи, Русия. Деканът на Машинно-технологичния факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“ проф. Бранко Сотиров и проф. Венелин Терзиев присъстваха по покана на Руската академия по естествознание (РАЕ), където участваха в работата на есенната сесия.

Проф. Венелин Терзиев бе удостоен със званията „Член-кореспондент“ и „Доктор хонорис кауза“ на Руската академия по естествознание, а също и „Заслужил деятел на науката и образованието на РАЕ“. Той изказа своята благодарност към колегите си от Академията: „Приемам го с уважение и признателност и като още една малка крачка към признание на българската наука в една утвърдена световна научна школа като руската!“.

Проф. Терзиев получи поздравителни адреси от началника на Националния военен университет „Васил Левски“ в гр. Велико Търново бригаден генерал д-р инж. Пламен Богданов, от проф. д-р инж. Велизара Пенчева – ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“, от чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев – председател на Общинския съвет в Русе и др. Академичната общност на Русенския университет приема присъдените звания и отличия на своя колега не само като негов личен успех, но и като поредното високо признание на висшето училище в чужбина.

Екипът на „Скални материали“ АД – Русе и редакцията на вестник „Форум“ поздравяват своя изпълнителен директор проф. д.ик.н. д.н. д-р инж. Венелин Терзиев за заслужените звания и му пожелават със същата упоритост да овладява върховете на науката!

 

Оставете първия коментар към "Проф. Венелин Терзиев с високо отличие от Руската академия по естествознание"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*