ДТ „Сава Огнянов“ с есенен театрален салон

Русенският драматичен театър „Сава Огнянов” отбелязва 110 години от основаването си с трети есенен театрален сезон. Откриването бе на 9 октомври от 18 ч. със сценичната изложба „Спомени” на художника Виолета Радкова. В нея тя е събрала различни костюми и друг театрален декор, използван през годините. Някои от тях са създадени лично от артистите за конкретна роля. Същата вечер бе представен и алманахът „Театър на голямата река” със съставител Крум Гергицов, драматург на русенския театър. Изданието е създадено по повод годишнината на културната институция и съдържа малко известни факти от неговата история. Вечерта продължи с постановката на Стефан Цанев „Тайната вечеря на дякона Левски” на театър „Българска армия” от 19 ч.

Директорът на културната институция, Орлин Дяков съобщи още, че с екипа работят по проект за постоянна експозиция-музей на театралното изкуство. Вече са подбрани някои от експонатите, както и мястото на изложението, но остава още много работа, за да се завърши един такъв проект, обясни още Дяков в кратка пресконференция.

Програмата на есенния салон ще продължи до 9 ноември с постановките „Любов моя” на Валери Петров, представена от театър „199”, „Господин Ганьо” на Георги Данаилов, „Едно танго с Маркес” – авторски спектакъл на Мария Сапунджиева и „Гераците” на драматичен театър „Йордан Йовков”, гр. Добрич. Повече информация за постановките можете да намерите на сайта на театъра thatre.ruse.bg или в сградата на театъра на пл. „Свобода“ №4.

Юлия КРАЛЕВА

Оставете първия коментар към "ДТ „Сава Огнянов“ с есенен театрален салон"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*