Славейко Петров подреди живописни произведения

Русенският художник и корабомоделист зарадва своята публика с пейзажи и четири корабни модела

На 01 октомври в изложбената зала на ул. „Борисова“ 6, се проведе официалното откриване на изложбата „Живопис“ на Славейко Петров. На събитието присъстваха заместник-кметът по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков и народният представител Пламен Нунев. Инж. Наков приветства присъстващите и връчи поздравителен адрес от името на кмета на община Русе Пламен Стоилов.

В настоящата си, петнадесета по ред изложба, русенският художник и корабомоделист Славейко Петров показва най-новите си живописни произведения. Освен пейзажите, рисувани в последно време, Славейко Петров отново зарадва своята публика с четири от своите корабни модели, сред които самолетоносачите „Ентърпрайз“ и „Уосп“, германски торпеден катер от Втората световна война, както и „Титаник“, с които е печелил отличия от световни, европейски и държавни първенства. Отличията са третата тема в експозицията – медалите и купите също бяха подредени в залата, както и две от диорамите му, пресъздаващи драматични моменти от историята – Втората световна война.

Славейко Петров се занимава професионално с корабомоделизъм от близо 20 години, като вече е създал повече от 30 модела на кораби. Изложбата ще остане в залата до 15 октомври.

ФОРУМ

Оставете първия коментар към "Славейко Петров подреди живописни произведения"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*