Поп изпълнителят Светослав Стойчев: Нека живеем с вълшебството на стойностната българска песен!

В Русе имаме вярна публика, на която не пропускаме да гостуваме периодично

В Международния ден на музиката – 1 октомври, разговаряме с поп изпълнителя Светослав Стойчев – един русенец, за когото мелодичната българска песен е призвание и съдба.
– Разкажете на аудиторията ни за новите неща от репертоара си, има ли нещо, с което скоро ще изненадате почитателите си?
– Да, готов съм с новата си песен „С теб“ по текст на Марианна Савова и по музика и аранжимент на Симеон Сомлев, с когото работим съвместно от доста време. Преди седмица заснехме клип към песента с участието на балетна формация „Вега“ в едно от най-изисканите русенски заведения. Режисьор на видеото е Божидар Симеонов. От 20 години работя с балет „Вега“ и този път бяха перфектни при снимките, за което искрено им благодаря.
Радостен съм, че при създаването и популяризирането на новата ми песен до мен отново застават верни приятели от Русе, на чиято подкрепа безрезервно мога да разчитам, като проф. Венелин Терзиев – изпълнителен директор на „Скални материали“ АД, Пламен Великов – „Мегахим“ и Валентин Симеонов – комплекс „Рай“.
– Предстои ви съвместен концерт спектакъл в Русе със звездата на „Пайнер“ Нелина, озаглавен „За България“. Какво ще предложите на феновете си?
– Да, този концерт ще бъде на 25 октомври, сряда, от 19 часа в Канев център при РУ „Ангел Кънчев“. Концертът ще е над два часа, в него ще има изпълнения и на фолклорна танцова формация, и на балет „Вега“. С Нелина сме подготвили за русенската публика много динамични песни, а също фолклорни и патриотични, които със сигурност ще разиграят сърцата на зрителите, затова сме предвидили и място в залата, където могат да се хванат на хоро. И двамата с Нели сме от Русе и стартирахме музикалните си кариери от родния град. Може отдавна да живеем в столицата, но тук имаме вярна публика, на която не пропускаме да гостуваме периодично и винаги се радваме на топло посрещане.
Сега е моментът да споделя, че автор на музиката на повечето от фолклорните ми песни е също русенец – ръководителят на популярния русенски оркестър „Плам“ Пламен Димитров. През годините работих с няколко талантливи текстописци от Русе. Те направиха за мен много приятни и стойностни текстове на песни, включени в актуалния ми репертоар.
– Много хора започнаха да залагат на патриотичния акцент в дейността си. Мода ли е днес патриотизмът?
– Мога да отговоря за себе си. Лично аз правя това, което чувствам. Затова и живея в България, а не в друга държава. Моята публика е тук. И с Нелина, предполагам, е така. А и нейният богат глас най-добре се разкрива чрез изпълнението на български народни песни.
– Впечатленията на Светослав Стойчев от русенската публика към момента…
– Аз пея и живея най-вече за своята публика. През годините винаги съм чувствал позитивно отношение към мен и творчеството ми от русенци. Оценявам го и безкрайно съм благодарен за това. Внимателно подбирам текстовите послания на песните си и се старая да предлагам в репертоара си мелодична авторска българска песен с поп или с фолклорно звучене.
– Вашето пожелание към читателите на в. „Форум“?
– Да бъдат здрави и да се радват на живота, като го живеят пълноценно. Стойностната музика и стойностната българска песен са сред нещата, които правят живота на всеки от нас по-цветен и създават положителни емоции, а те вдъхновяват за добри начинания. Нека живеем с тяхното вълшебство!
Интервю на
Драгомира ГЕОРГИЕВА

Оставете първия коментар към "Поп изпълнителят Светослав Стойчев: Нека живеем с вълшебството на стойностната българска песен!"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*