Талантливо дете от Плевен донесе медал чак от Япония

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Сребърен медал взе Катерина Попова от конкурс в Япония, където седемгодишната плевенчанка участва в XLVII Международен конкурс за детско изкуство в Токио. Престижната награда тя получава за живописната си творба „Момиче с котка“.

От Майя Ананиева – ръководителката на школа „Колорит“ в града, научавам, че конкурсът се организира от Biiku Bunkai – Фондация за изкуство в Япония. Спонсор на международния арт форум е Pentel. Конкурсът поощрява оригиналното мислене в творчеството на децата и им дава възможност да изразят своята уникалност чрез средствата на изобразителното изкуство. Всяка година изложбата от най-интересни  творби прави турне  в различни страни по света. В конкурса участват деца на възраст от 3 до 15 години.

Малките художници от арт школата са сред най-добрите и в други български и световни конкурси. Те завоюваха изключителен успех на Световния конкурс за детска рисунка „Българи 2017“, организиран от Фондация „Малък Зограф“ – София. Деветгодишният Цветелин Данов спечели Специалната награда на конкурса „Антико“ със своята живописна творба „Петел“. Четиригодишната Леа Матеева печели сребърен медал за своята пастелна рисунка „Балерина“ Дванадесетгодишният Владислав Спасов е носител на Бронзов медал за натюрморт „Ваза с цветя“. Катрин Илиева – 10 г. получава поощрителна награда за творбата си „Пейзаж“. Александра Георгиева – 6 г. и Ния Копчева – 12 г. са отличени със сертификат за отлично представяне.

Величка БОЖИКОВА

Оставете първия коментар към "Талантливо дете от Плевен донесе медал чак от Япония"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*