Нова премиера на Театър-школа „Артистисимо“

„Кармен -дуендето на Федерико“ е пиеса на Иглика Пеева, режисурата е на проф. Александър Илиев

„Кармен -дуендето на Федерико“ е новата премиера на Театър-школа „Артистисимо“. Тя ще бъде представена на 27 юли от 20:00 ч. във Възрожденско читалище „Зора“. Пиесата е на Иглика Пеева, режисурата на проф.д-р Александър Илиев, а музиката е дебют на Серджо Авакян като композитор на театрална музика. В постановката участват гимназисти от голямата група на „Артистисимо“. Входът е свободен. Присъстващите ще могат да се насладят на изцяло обновения салон на читалището. За него бяха събрани средства чрез дарителската акция на Интеракт клуб – Русе от концерта , посветен на Апостола, реализиран съвместно с двата Ротари клуба в Русе.
По традиция „Артистисимо“ завършва сезона с майсторски клас, отворен и за желаещи извън трупата. Тази година това е двудневният уъркшоп на проф. Джаред Стайн от САЩ, който започва в 14:00ч. на 28 юли в зала „Изкуство“ на РБ „Л. Каравелов“.
„Артистисимо” е създадена на 05.12.2009г. До края на сезон 2015/2016г. членовете на Театър-школата имат преминати 14 майсторски класа при преподаватели от наши и чуждестранни университети, множество индивидуални награди, 7 колективни от национални и международни конкурси за театър и кино. През този сезон трупата реализира и постановката „Въпрос на чест“ с децата от малката група.

Оставете първия коментар към "Нова премиера на Театър-школа „Артистисимо“"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*