Депутат и областен управител инспектираха ремонта на пътя Разград – Търговище

Десислава Атанасова и Гюнай Хюсмен посетиха Община Лозница

Народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова, областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Нурие Црънгалова бяха на посещение в община Лозница, съобщиха от пресцентъра на Областната управа. Тримата инспектираха как върви работата по реконструкцията на пътя Търговище – Разград. Проектът за ремонт на 21 км. от шосето между двата областни града стартира преди малко повече от месец, инвестицията от над 15 милиона лева е по ОП „Региони в растеж“. Въпреки жегите се работи интензивно и качествено, с модерна техника – установиха Атанасова, Хюсмен и Црънгалова.
Проведе се и работна среща с новия председател на Селскостопанската академия проф. д-р Васил Николов в Държавно предприятие „Опитна станция по земеделие“ – Лозница. Заедно с ръководителя на станцията Румен Евтимов, те обсъдиха състоянието и бъдещето на опитните станции в страната, както и законодателни инициативи, свързани с дейността им. „Липсват кадри за опитните станции в страната – агрономи и зооинженери, но тези структури са важни за развитието на сектора и на науката, затова ще работим за съхраняването им“ – каза проф. Николов. В опитната станция в Лозница работят 8 души, в нея се обработват 3670 дка.
Тримата управници посетиха и ОУ „Кирил и Методий“ – село Трапище, което след решение на Общинския съвет в Лозница бе пред закриване, но със своя заповед министърът на образованието Красимир Вълчев отказа да го закрие. Директорът на учебното заведение Нели Василева изрази удовлетворение от факта, че училището ще продължи да съществува, каквото бе и желанието на местните хора.

Оставете първия коментар към "Депутат и областен управител инспектираха ремонта на пътя Разград – Търговище"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*