Министър Нено Димов: Проблемът с въздуха в Русе ще бъде решен

На 18 юли кметът на община Русе Пламен Стоилов прие в кабинета си министъра на околната среда и водите Нено Димов, който проведе редица срещи в нашия град по повод темата със замърсяването на въздуха в Русе. Кметът запозна министъра с промените в града ни през последните няколко години.
„Русе е един от градовете с най-бързи темпове на развитие в България. Възстановихме си позициите на индустриален лидер, за което говори и липсата на безработица в града. Категоричната ми позиция като кмет на Община Русе и като гражданин, която неведнъж съм защитавал е, че в нашия град няма да работи завод, който да замърсява. Русенци са чувствителни на тази тема и има защо да е така“, заяви за пореден път позицията си кметът Пламен Стоилов. Русенският градоначалник настоя пред министъра за подкрепа на усилията на всички институции за гарантиране правото на русенци да дишат чист въздух.
Министър Димов от своя страна каза, че напълно подкрепя становището на Стоилов и именно затова е тук, за да координира работата и да се увери, че проблемът с въздуха ще бъде решен, след набелязването на конкретни мерки и срокове в тази посока.
В края на работната среща кметът Стоилов подари на министър Димов картина с изглед от Паметника на свободата, която да му напомня за русенските му корени.

Оставете първия коментар към "Министър Нено Димов: Проблемът с въздуха в Русе ще бъде решен"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*