Дружество „Васил Левски“ чества 25-годишнината си

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Тържеството бе посветено и на 180-годишнината от рождението на Апостола

Общинско дружество „Васил Левски“ в Разград чества 25-годишнината от създаването си. Сред гостите на тържеството в Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ бяха кметът на община Разград д-р Валентин Василев, зам. областният управител Евгени Драганов, директорът на ОУ „Васил Левски“ Диана Първанова, главният експерт „Култура“ в Община Разград Виолета Антонова. Евгени Драганов връчи поздравителен адрес от името на областния управител Гюнай Хюсмен на председателя на дружеството Мирослава Кацарова.
„Пожелавам Ви със същия и още по-силен плам и ентусиазъм да поддържате искрата на родолюбието у нашите съграждани, да разпространявате непреходните слова на Васил Левски и да припомняте делата на Дякона!“, се казва в поздравителния адрес.
На юбилейното тържество, свързано и със 180-годишнината на патрона на организацията Васил Левски, програма изнесоха децата от клуб „Млади възрожденци“ към ОУ „Васил Левски“. Към малчуганите се присъедини и 4-годишната София от столицата, която е в Разград на гости на свои родственици.
Тържествено слово за годишнината и за честването на 180 години от рождението на Апостола произнесе Мирослава Кацарова, делото на Левски припомни и уредникът в Регионалния исторически музей – Разград Иво Стоянов. Успоредно с беседата бяха показани снимки от местата, които е посетил Апостола и негови лични вещи, както и паметници, изградени в страната в негова чест.
Мариета КИТАНОВА

Оставете първия коментар към "Дружество „Васил Левски“ чества 25-годишнината си"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*