Художникът Васил Карадимов отпразнува своя юбилей с изложба

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Майсторът на четката Васил Карадимов отбеляза своя 80-годишен юбилей с нова изложба на свои творби. Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и неговите заместници Нурие Црънгалова и Евгени Драганов поздравиха художника Васил Карадимов за 80-годишния му юбилей.
„Щастлив съм, че споделям прекрасния празник с Вас и имам удоволствието да съм съвременник на Вашите творчески постижения! Най-много обаче ме радва, че създавате своите шедьоври в нашия общ дом – Лудогорието – и сте част от уникалния и богат с духовност регион. Вие сте истински културен посланик на област Разград пред света“, се казва в поздравителния адрес на Хюсмен до Васил Карадимов. С пожелания за още дълги години творческо вдъхновение кметът на община Разград д-р Валентин Василев и председателят на Общинския съвет Надежда Радославова също поздравиха художника по случай 80-годишния му юбилей. Градоначалникът пожела на твореца преди всичко здраве и подчерта, че признанието към личността му е неизменна част от живота му. „Вашето име е синоним на успех. Творчеството Ви подчертава уюта на Лудогорието, а артистичното пресъздаване на нашия край го превръща в притегателен център за ценителите на изкуството Ви“. Поздравителен адрес до юбиляра изпрати и председателят на Съюза на българските художници Любен Генов.
Васил Карадимов благодари на съпругата си – неговата муза, куратор и пръв критик. „Подбрах картини от различни периоди в творчеството ми, които показват пътя, който съм изминал. Надявам се да възприемате духовното послание, което изпращам към вас, да възприемате вълнението и стремежа ми, волята да правя голямо изкуство. Смятам, че изкуството трябва да говори, творбата не трябва да бъде мъртва, трябва да ангажира зрителя, да възпитава, да обучава и по този начин всеки един от нас, когато общува с изкуството, да чувства благородното му влияние“, каза Карадимов пред почитателите на изкуството си и свои приятели.
Мариета КИТАНОВА

Оставете първия коментар към "Художникът Васил Карадимов отпразнува своя юбилей с изложба"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*