Областните управители от Северозападния район с общо предложение за инфраструктурни ремонти

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Областните управители на петте области в Северозападния район – Плевен, Враца, Ловеч, Монтана и Видин, ще направят общо мотивирано предложение за ремонти на пътища от второкласната и третокласната пътна мрежа. Това решиха те на работна среща, инициирана от областния управител на Враца Малина Николова. Новината съобщиха за в. „Форум“ от пресцентъра на плевенската областна администрация.
Приоритетните за област Плевен пътища, чието състояние изисква спешна рехабилитация, представи пред колегите си областният управител на Плевен Мирослав Петров. „Предложенията за инфраструктурни ремонти на територията на областта са съобразени с актуалното състояние на пътната мрежа, натовареността и местоположението на пътищата с оглед осигуряването на транспортна връзка с останалите области от Северозападния район“, уточни тази подробност Мирослав Петров.
На срещата бяха обсъдени направените от всеки от областните губернатори предложения. По време на разговорите се открои общото мнение, че едно конкретно и аргументирано предложение за ремонти на второкласната и третокласната пътна мрежа, е ясен сигнал за нагласата на Северозападния район за провеждане на обща регионална политика. Това ще даде и оперативна готовност на областните управители на петте области – Плевен, Враца, Видин, Монтана и Ловеч – да изразят своята позиция във връзка с актуализацията на Целенасочена инвестиционна програма за Северозападния район.
На 25 юли предстои нова регионална среща в Монтана, на която да се утвърди окончателния вид на предложението. То ще бъде изпратено до министъра на регионалното развитие Николай Нанков и до министерския съвет.
Величка БОЖИКОВА

Оставете първия коментар към "Областните управители от Северозападния район с общо предложение за инфраструктурни ремонти"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*