Българска и американска военна техника представят в Русе

Две американски бойни машини М 1126 „Страйкър“ от състава на 2 Кавалерийски полк бяха представени на 18 юли в Русе. Тя беше разположена на зелената площ в кв. „Дружба 3“ (югозападно от кръстовището между бул. „Христо Ботев“ и бул. „Васил Левски“). В показа на военна техника участваха бронирана бойна машина М1117 „Гардиън“ и БТР 60ПБ – МД1 от военно формирование 32420-Русе. Българските и американските военнослужещи запознаха обществеността на гр. Русе с бойните възможности на военната техника и задачите, които се изпълняват с нейно участие.
На същия ден колони от формированието на 2 Кавалерийски полк от Сухопътните сили на САЩ в Европа преминаха през българо-румънската граница от ГКПП „Дунав мост 1“. Американските сили, в състав до 850 души личен състав и до 250 единици бойна колесна техника, ще се придвижат през територията на България за времето от 18.07. до 23.07.2017 г. за участие в съвместните тренировки на учебен полигон „Ново село“ и Безмер в рамките на многонационалното учение SABER GUARDIAN 17.
За осигуряване на сигурността по време на движение, те ще бъдат ескортирани от представители на служба „Военна полиция“.
Втори кавалерийски полк, известен още като „Втори драгунски полк“ или „Драгуните“, е действащ пехотен и кавалерийски полк на Сухопътните войски на САЩ, с основно въоръжение бойни машини тип „Страйкър“. Формированието от състава на Командването на СВ на САЩ в Европа е дислоцирано в „Роуз Баракс“, Филсек, Германия с командир полковник Патрик Дж. Елис.

Оставете първия коментар към "Българска и американска военна техника представят в Русе"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*