4 Гран при грабнаха разградски таланти на международен конкурс

Успехите продължиха със спечелените осем първи места на престижната изява в Обзор
С осем първи места и четири Гран при се завърнаха разградски таланти от участието си в международния конкурс Obzor’s Hope.
Основна мисия на конкурса е откриване на нови таланти в областта на танцовото изкуство, вокалното и инструментално творчество, изобразителното изкуство, художественото четене и сценичното присъствие за шоу програми.
Школата по танци „Еми денс“ и три от възпитаничките на Свилена Дечева, премериха сили с участници от Украйна, Русия, Молдова, Израел и Армения, а резултатът е повече от задоволителен. Школата по танци „Еми денс“ добави към колекцията си от медали – седем първи места и двете най-големи отличия за възрастовите си категории – Гран при.
На първо място бяха отличени соловите изпълнения на Ивайла Йовчева, Радина Станева и Мария Симеонова. Мария се пребори и за още едно първо място, този път в дует с Теодора Колева. Радина и Ивайла завоюваха първо място и за триото си със Сесил Невзатова – Charlie’ s angels. Две първи места получиха и две от груповите изпълнения на школата- „Нашественици“ и „Обир“ , а за най-високите отличия – Гран при, се пребориха с „Танц в бяло“ и „Домино“. И тази година танц на школата – „Домино”, бе определен като най- доброто изпълнение в танцовата конкурсна програма.
Възпитаничките на Свилена Дечева към Центъра за работа с деца – Мария Стефанова, Андреа Начева и Пламена Петрова пък очароваха журито с вокалните си изпълнения .
Мария Стефанова зае почетното първо място във възрастовата си категория и бе определена от журито като новата Лили Иванова. Андреа и Пламена се представиха повече от достойно и безапелационно грабнаха най-високите отличия- Гран при
Хореографките на „Еми денс“ – Ценка Панайотова и Емилия Иванова получиха награди за високи постижения и професионализъм в развитието на детското творчество.
Разградските представители са единствената група, отличена с четири Гран при, което им донесе покана за участие в три международни конкурса в Украйна и Израел.
Неизменна част от екипа е и Ивайло Петков. За трета поредна година Ивайло е водещ на това голямо събитие по специална покана на организаторите.
„Еми денс“ изказва специални благодарности на Община Разград в лицето на кмета д-р Валентин Василев, „Балканфарма“ – Разград АД в лицето на Димитър Папазов, както и на всички родители за всеотдайността и подкрепата.
Мариета КИТАНОВА

Оставете първия коментар към "4 Гран при грабнаха разградски таланти на международен конкурс"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*