Учители от Кубрат на международна среща в Картахена

Учителите Силвия Христова, Майя Радева и Цветомира Стефанова от СУ „Христо Ботев“ – град Кубрат, участваха в работна среща в испанския град Картахена, област Мурсия в края на месец юни. Домакин на събитието бе началното училище Nuestra Señora De Los Dolores – партньор в международния проект „Изучаване на чужд език чрез информационни и комуникационни технологии“, заедно с училища от Кипър, Гърция, Италия, Румъния, Полша, България и Турция. Проектът се финансира от Европейската програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+“, Ключова дейност 2 в периода 2015 – 2017 г.
По време на срещата участниците представиха постигнатите резултати в усъвършенстване на езиковите компетентности чрез прилагане на ИКТ за целевата група ученици от 11 до 13 г., обсъдиха напредъка на учителите при използване на конкретни електронни приложения в обучението и оценяването, споделиха проведените училищни дейности за популяризиране на програмата „Еразъм+“ и съгласуваха графика на дейностите по приключване на проекта в края на месец август 2017 г.
Домакините от Испания представиха организацията на билингвалното обучение (на испански и на английски език) и перспективите пред училището, уредиха срещи със секретаря по образованието в община Картахена и с представители на училищния родителски комитет, демонстрираха разнообразни училищни дейности, които се организират с подкрепата и присъствието на всички родители. Важна характеристика на съвременното испанско училище е ангажирането на родителите в широк спектър от инициативи и като резултат успешно интегриране на учениците в училището и подобряване на мотивацията им. Билингвалното обучение е популярно в испанската област Мурсия заради големия брой емигрантски семействата, чиито деца се приобщават по-лесно към училищната среда, като използват английския език за изучаване на някои общообразователни предмети.
Майя РАДЕВА

Оставете първия коментар към "Учители от Кубрат на международна среща в Картахена"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*