264 човека тръгват по стъпките на Апостола

Рекорден брой участници – 264 човека, се включват в предстоящия XXIII Национален поход „По стъпките на Апостола“, посветен на годишнината от рождението на най-великия българин Васил Левски. Походниците са разделени в 12 групи, които ще вървят по 7 лъча с различна трудност на прехода. Имаше и още желаещи да се включат, но това не е възможно поради ограничените места в хижите, хотелите в Карлово, не достигат и водачите през планината, обясни д-р Галина Цветкова, организатор на похода и дългогодишен участник в него. Участие ще вземат групи и от Никопол, Видин, Челопеч, Карлово, София и др. Повече от 140 ще са възпитаниците от плевенски училища, по традиция най-много от тях са от МГ „Гео Милев”.
В единия от лъчовете ще се включат три поколения походници – баби и дядовци, техните деца и внуци. Двама от най-малките са на възраст под 1 годинка, други две деца не са навършили 2 години, а най-голямото от децата – момиченце на 8 години, участва за трети път в похода. Официалният старт на 23-тото издание на инициативата бе на 11 юли, вторник, в 18.30 часа пред паметника на Васил Левски в Плевен. Първата група тръгва в 7.30 часа на следващия ден. Участниците от различните групи ще се съберат в Карлово на 18 юли.
„Походът има смисъл, когато в него се включват млади хора, на които ние всички сме длъжници. Чрез тази инициатива те освен че опознават Левски, неговата личност и делото му, опознават и красотата на природата ни. Убеден съм, че хората, в чиито ръце съм предал похода, ще го продължат“, сподели пред медиите почетният председател на Общинския комитет „Васил Левски“ и един от основателите на прехода Васил Копчев.
Община Плевен подпомага реализацията на инициативата от 2001 година и е неотменен партньор на организаторите през годините досега.
Величка БОЖИКОВА

Оставете първия коментар към "264 човека тръгват по стъпките на Апостола"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*