Депутати обещаха да помогнат на пострадалото от дъждове село Подем

Своята категорична подкрепа за справяне с последиците от наводнението декларираха на среща с жителите на село Подем народните представители от ГЕРБ Владислав Николов и Ралица Добрева. Заедно с тях бе и кметът на община Долна Митрополия Поля Цоновска.
Отворилите се от водната стихия дупки по двете най-тежко пострадали улици в селото вече са запълнени с камък, за да станат проходими за автомобилите. „Екипите работят непрекъснато и след като приключат ще отидат в т.нар. Влашка махала”, съобщи Поля Цоновска. Тя обясни още, че вече е ангажирана фирма, която да изготви проектите за възстановяване на улиците. Онова, което е по-важно, обаче е, че трябва да се извършат хидроложки мероприятия, за да бъде окончателно решен проблема с наводняване на улиците. Подкрепа във възстановителните дейности обещаха на подемчани и народните представители Владислав Николов и Ралица Добрева. Те ще съдействат да бъдат отпуснати достатъчно средства за възстановяване на щетите от пороя.

Депутатите разговаряха с хората, които им разказаха как улиците са се превърнали буквално в реки, носещи камъни, отломки от асфалт, дървета и всичко, което е попаднало на пътя на стихията.
Николов съдейства и за това Областно пътно управление – Плевен да постави предупредителни обозначения при дерето в Подем, където в момента се извършва почистване с тежка техника.
Величка БОЖИКОВА

Оставете първия коментар към "Депутати обещаха да помогнат на пострадалото от дъждове село Подем"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*