Скаутите с инициатива за оформяне на младежко пространство в Плевен

Местният клуб „Лъвче“ става на 15 години

Предстоящи инициативи на скаутската организация в Плевен до края на годината обсъдиха по време на среща председателят на Общинския съвет Мартин Митев и Линка Михова – ръководител на плевенския Скаутски клуб „Лъвче“. Двамата коментираха организацията на международната среща, планирана от скаутската организация по повод 140-годишнината от Плевенската епопея; доброволческа среща в Плевен през месец декември; реализацията на проекта за нова спортна площадка в града, за която има и решение на Общинския съвет. Обсъдени бяха и възможностите за обособяване на младежко пространство в Плевен, където младите хора в града да се срещат и развиват дейности по интереси.
Още в началото на разговора Линка Михова изрази задоволството си от подкрепата на мествата власт и се позова на факта, че част от проявите на организацията тази година са включени в Календара за младежки дейности на Общината. „Радвам се, че за 2017 година Общинският съвет гласува средства за подпомагане на младежките инициативи“, заяви още тя и подчерта, че и за предстоящите прояви скаутите ще разчитат на помощ от местната власт. „Считам, че е правилно Общинският съвет да подкрепя проявите, организирани от и за младите хора. По тази причина в бюджета за 2017 г. бяха гласувани и средствата в размер до 10 000 лева за подпомагане на младежки дейности. Разбира се – не става дума за 100% финансиране на дейността им, а за подпомагане“, каза на срещата Мартин Митев.
По време на разговора Мартин Митев и Линка Михова коментираха какви са възможностите в Плевен да бъде обособено младежко пространство. „Става дума за място, където младите хора на Плевен да могат да се събират, да общуват и да се изявяват. Във Варна например са превърнали едно старо хале в такова място за събирания – със скейт парк, библиотека, с маси за тенис и т.н. Вариантите са много, иска ни се и ние в Плевен да намерим своя“, сподели Линка Михова. Обсъдени бяха и различни варианти за приспособяване на свободни общински имоти в Плевен, които биха били подходящи за осъществяването на проекта. „Идеята е хубава и ще съдействам според правомощията си за нейната реализация“, каза председателят на местния парламент.
От пресцентъра на ОбС припомнят, че скаутският клуб „Лъвче“ е регистриран на 30 март 2002 г. и тази година се навършват 15 години от създаването му. Клубът е част от Организацията на българските скаути и е продължител на традициите на скаутите ветерани от Плевен. Целта на скаутската дейност е да помага за развитието на младите хора. Организацията на Българските скаути работи изцяло на доброволчески принцип.
Величка БОЖИКОВА

Оставете първия коментар към "Скаутите с инициатива за оформяне на младежко пространство в Плевен"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*