Дипломирани парамедици в Разград започнаха работа

Тринадесет младежи на възраст до 29 години-осем мъже и пет жени, завършиха успешно обучението си по професионална квалификация „Парамедик“ – трета степен и бяха назначени на трудов договор в Центъра за спешна медицинска помощ в Разград и неговите филиали в Цар Калоян, Лозница, и Исперих. Новината съобщи председателят на РС на КНСБ в Разград Грациела Ранкова.
Обучението се проведе от Центъра за професионално обучение на КНСБ. Лектори бяха лекари-специалисти в съответната област на медицината от Разград и работещи в ЦСМП-Разград. Парамедиците усвоиха знания и умения за основните алгоритми при асистиране в спешната помощ, техники за оказване на първа помощ, поставяне на превръзки, поставяне на шини и др. Едно от основните изисквания за включване в проекта беше и наличие на валидна шофьорска книжка, тъй като в работата ще им се наложи да управляват линейка.
Проектът „Активност, обучение и заетост“ се изпълнява от Центъра за спешна медицинска помощ в Разград, в партньорство с неправителствената организация „Международен алианс за развитие“. Той се финансира от ОП „Развитие на човешките ресурси” чрез Инициативата за младежка заетост на Европейския съюз.
Мариета КИТАНОВА

Оставете първия коментар към "Дипломирани парамедици в Разград започнаха работа"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*