Георг Спартански ще съдейства на всеки, подал сигнал за подкупен общински служител

„Ако служител на Община Плевен си позволи да иска пари от някого по какъвто и да е повод за каквото и да било – обществена поръчка, търгове за имоти, издаване по-бързо на скици, документи, разрешителни, удостоверения и т.н., гражданите да идват лично при мен. Ще им съдействам чрез полиция и прокуратура за маркиране на паричните средства, които са им поискани, за да бъде прекратена тази практика, ако съществува.“ Това обяви категорично кметът на община Плевен Георг Спартански на оперативното заседание на ръководството и пред представители на медии. Той заяви още, че на него лично досега не му е оказван натиск във връзка с обществени поръчки в полза на един или друг участник.
Градоначалникът апелира към гражданите и гостите на Плевен да му сигнализират за такива нередности без да се страхуват, защото анонимността им ще бъде запазена. Уверява, че дори лично ще им съдейства да бъдат разобличени корумпираните личности.
„За стотици милиони левове са провежданите обществени поръчки, давам си сметка, че някой може да се поддаде на съблазън. Но аз съм обещал прозрачност, честност и почтеност в управлението и ще работя в тази посока“, каза още Георг Спартански.
Величка БОЖИКОВА

Оставете първия коментар към "Георг Спартански ще съдейства на всеки, подал сигнал за подкупен общински служител"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*