Инспектират наетите по поддръжка на резервата „Улпия Ескус“

В изпълнение на заповед на областния управител на Плевен Мирослав Петров комисия от областната администрация проверява работата на наетите по програмата за заетост лица, чиято отговорност е почистването от растителност на археологическия резерват „Улпия Ескус“ в село Гиген.
Резултатите от изненадващата проверка сочат, че дейностите се осъществяват качество. Площите се косят редовно, храстовидната растителност е почистена. За да се създават необходимите условия за работа на четиримата работници е предоставено оборудване, съответните консумативи, предпазни средства и хербицид за тревата.
Работниците имат задачата да поддръжат проходими пътеките за туризъм и тревните площи, да извършват санитарно почистване от храстовидна и дървесна растителност, да почистват издънки, да товарят и разтоварват растителните отпадъци до определените за целта места. Наред с това в задълженията им влиза обхождането на района на Археологическия резерват, както и да сигнализират, ако забележат нерегламентирани дейности, които се извършват на територията на резервата.
Периодът на заетост на четиримата работници, ангажирани с поддръжката на археологически резерват „Улпия Ескус“, е от 02.05.2017 г. до 01.11.2017 г.
Проверките ще продължат.
Величка БОЖИКОВА

Оставете първия коментар към "Инспектират наетите по поддръжка на резервата „Улпия Ескус“"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*