„Аз съм Българка“ влезе в Парламента

Проектът „Аз съм Българка“ на талантливия фотограф от Габрово Радослав Първанов засия в изложба в сградата на Народното събрание на 5 юли. Поводът за експозицията е 140-годишнината от Освобождението на Габрово и 140 години от Шипченската епопея.
Цвета Караянчева- заместник-председател на Народното събрание, откри експозицията и подчерта, че представените 27 снимки показват красотата на българката, на нашите носии, в които са вплетени багрите на природата и всичко, което с гордост можем да наречем България. По думите й тези момичета, снимани пред архитектурни обекти от цялата страна, допълват представите ни за красотата на българската жена, на българската носия, на българката природа. Цвета Караянчева пожела успех на изложбата и изрази надежда авторът да продължи да работи за реализирането на идеите си.
„В навечерието на 140-тата годишнина от Шипченската епопея искахме да акцентираме не върху битките и боевете, а върху резултата от тази епопея – свободата да бъдем българи“, отбеляза на откриването народният представител Николай Сираков, благодарение на който изложбата е факт. Той подчерта, че експозицията е красноречиво доказателство за това, че в България има достатъчно красиви млади хора, които се чувстват българи и това ги кара да живеят вдъхновено тук и да популяризират българското по света.
Фотографът Радослав Първанов посочи, че стремежът му е бил да събере и да покаже по различен начин историята, наследството, красотата на България и на българката в една картина. В изложбата са включени 27 сюжета от различни краища на България, в които всеки може да намери нещо ново и интересно и да се огледа в очите и хубостта на българките, обясни той. Вярвам, че хората, които не са от България, ще поискат да отидат на тези места и да ги видят, добави Радослав Първанов.

Оставете първия коментар към "„Аз съм Българка“ влезе в Парламента"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*