Проект „Твоят час” бе представен в село Лудогорци

Директорът на Основно училище „Христо Ботев“ връчи грамоти на изявилите се ученици

През учебната 2016/2017 г. Основно училище „Христо Ботев” село Лудогорци започна работа по проект „Твоят час”, насочен към развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене, чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности. Проектът е финансиран по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж”.
В училището се провеждат 8 извънкласни дейности, като 5 от тях са групи за занимания по интереси, а 3 – за работа с деца с обучителни затруднения по български език и литература.
През периода функционираха секции: „Бадминтон-начинаещи” – за ученици от начален етап; „Бадминтон” – за ученици от V до VIII клас; „Баскетбол – момичета” – за ученици от V до VIII клас; „Баскетбол – момчета” – за ученици от V до VIII клас; кръжок „Приложно изкуство” – за ученици от начален етап. В групите за преодоляване на обучителните затруднения по български език и литература се обучаваха деца от I, IV и VII клас.
Групите са съобразени с интересите на учениците, като основната цел е да се осмисли тяхното свободно време, да се открият нови таланти, да развият допълнителни знания, умения и компетентности.
В изпълнение на проекта се проведе годишна представителна изява на групите с участие на родители и ученици. Гости на изявата бяха И. Айдън – директор на Дирекция „Хуманитарни дейности” към Община Исперих и Е. Мехмед – кмет на село Лудогорци.
Директорът на училището Йълмаз Касим изрази задоволство от постигнатите резултати и връчи грамоти на изявили се ученици по проекта. Учениците получиха най-желаната оценка – похвалата на своите родители.

Оставете първия коментар към "Проект „Твоят час” бе представен в село Лудогорци"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*