20 фолклорни формации на Капанския събор в Разград

На 15 юли в местността Пчелина ще се проведе традиционният Капански събор, съобщиха от пресцентъра на Община Разград. Събитието ще започне в 10:30 с тържествен водосвет. През целия ден гостите на събора ще имат възможността да слушат изпълненията на местни самодейни състави, да се включат в забавни игри, с много подаръци и изненади ще бъдат посрещнати и най-малките посетители.
Заявки за участие са подали около 20 фолклорни формации от 11 населени места: Каменово, Кривня, Разград, Цар Калоян, Гецово, Островче, Топчии, Костанденец, Осенец, Пороище, Садина и други. Концертът на сестри Филатови и оркестър „Лира“ от Добрич ще започне от 18 часа.
При лошо време Капанският събор ще се проведе в Общинския културен център от 11.00 часа. Концертът с гост-изпълнителите ще бъде от 18.00 ч. Община Разград е осигурила и транспорт за жителите на Разград, който ще тръгва от автогарата в 9.30, 12:00, 17 и 20 часа, а връщането ще се осъществи от обръщалото в местността към града – в 10.30,13:00, 18 и 21 часа.
Съборът първоначално бе насрочен за 3 юни, но поради поройните дъждове бе отложен.
Мариета КИТАНОВА

Оставете първия коментар към "20 фолклорни формации на Капанския събор в Разград"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*