Явор Божанков: Ако една община не е в помощ на гражданите си, тогава защо ни е?

„Ако една община не е в помощ на гражданите си, тогава защо ни е тя?“, каза народният представител Явор Божанков към жителите на квартал „Калтинец“ в Горна Оряховица. Много възрастни хора се събраха в Клуба на пенсионера за срещата с депутата от „БСП за България“.
Те настояваха да се разрешат много проблеми, повечето от местно естество. Оказа се, че от есента радиоточките в домовете на хората не излъчват сигнала на местната радио-програма. По думите им те са получили уклончив отговор от Общината, че има технически проблем със свързващия кабел, след което ги препратили към един от мобилните оператори. Проблемът не е решен и така жителите на „Калтинец“ са лишени от правото да чуят какво се случва в собствения им град.
Въпреки огромната жега в Клуба на пенсионера, възрастните хора желаеха да намерят отговор на проблемите си. Те заявиха, че няма карти за евтин градски транспорт за пенсионерите в Горна Оряховица. По-рано същата тема поставиха и членовете на Клуба на инвалида и в Клуба на железничаря. „Заради интересите коя ще е фирмата по транспорта, последна грижа остават възрастните хора. Нашата визия е, че Общината трябва да се грижи за тази дейност, а не да я концесионира. Ако все пак Общината не може да се справи с тази дейност, не бива потърпевши да бъдат хората. В това отношение сега тя търпи критика“, каза Божанков. Той се обърна към председателя на БСП Горна Оряховица и общински съветник Огнян Стоянов с молба да постави този въпрос на вниманието на местната власт.
Несправедливото увеличение само на минималните пенсии, шума от честите купони на малцинствата, състоянието на инфраструктурата и обраслите с растителност тротоари, посочиха като основни проблеми жителите на квартала.
„Много граждани, особено от квартал „Калтинец“, се обърнаха към мен с въпрос кога, как и къде могат да се провеждат „празненства“ на открито. Това е въпрос от компетентността на местната власт, но не мога да остана безучастен. Ще поставим и този въпрос на дневен ред“, каза Явор Божанков.
Огнян Стоянов взе отношение и каза, че още на следващата сесия съветниците от БСП ще внесат питане до кмета как се издават разрешенията за ромските сватби и дали Общината има план как да ограничи шума от тях.
Георги БЪЧВАРОВ

Оставете първия коментар към "Явор Божанков: Ако една община не е в помощ на гражданите си, тогава защо ни е?"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*