Над 330 самодейци се изявиха на фестивала „Един ден в Лудогорието“

Кметът на Разград д-р Валентин Василев откри втория Национален многожанров фестивал за хора с увреждания „Един ден в Лудогорието“, който се проведе през уикенда в Градския парк в Разград. Организатор на събитието е разградската организация „Четирилистна детелина“ към Съюза на инвалидите в България, със съдействието на Община Разград. Жегата не уплаши самодейците от клубовете на инвалидите, които се стекоха от цялата страна в Разград.
Градоначалникът подчерта, че през първото издание на фестивала участниците са били 315, а през второто 330, и пожела през следващите години броят да се увеличава и събитието да се превърне в един празник с традиции за хората от всички краища на страната.
Гости на фестивала бяха народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова и председателят на Общинския съвет в Разград Надежда Радославова. На сцената се изявиха клубове от областите Разград, Варна, Силистра, Русе, Перник и др. В жежкия почти до 40 градуса юлски ден таланта си демонстрираха участници в 32 колектива.
На изпроводяк всички те получиха грамоти за участие и скромен подарък от домакините – за спомен от Разград.
Мариета КИТАНОВА

Оставете първия коментар към "Над 330 самодейци се изявиха на фестивала „Един ден в Лудогорието“"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*