Летните занимания в Кубрат започнаха

В Кубрат бе открита лятната работа с деца в детския отдел на читалищната библиотека. Първото занятие бе под наслов: „Весело пътешествие в библиотеката“. То бе открито с изпълнение на песен от Доника Емилова.
Състояха се игрите: „Отговори на зададения въпрос“ и „Запиши правилната поговорка“. След това на специални листчета всяко дете написа своето име и направи „Весела прогноза“. Така всеки даде своите предложения за лятната работа. Накрая всички деца бяха почерпени с бонбони от библиотекарките Стефка Явашева и Милена Димитрова.
В летните занимания ще участват деца от 7 до 14 години. Те ще се занимават по два часа на ден, от 10.00 до 12.00 часа, от понеделник до четвъртък. В понеделник те ще преминават под наслов „Четенето – лесно и забавно“. Ще се четат откъси от книги на български и чуждестранни автори, приказки, ще се разглеждат любими герои. Във вторник ще има „Виртуално пътешествие в знанието“. Ще се разглеждат теми от различни области на знанието. Ще се изучава и български фолклор. „Творческото ателие“ ще бъде в сряда. Тук ще се изработват картички, книгоразделители, маски, шевици и други. В четвъртък са забавно-образователните игри, включващи решаване на ребуси, кръстословици, тестове и логически задачи.
Светломир КИРОВ

Оставете първия коментар към "Летните занимания в Кубрат започнаха"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*