Ансамбъл „Капанци“ вдигна на крака публиката в Испания

Поуморени от дългия почти 6000 км път с автобус в двете посоки, но щастливи и доволни от преживяното, се завърнаха от пътуване до Испания самодейците от Ансамбъла за автентичен фолклор „Капанци“ от село Гецово.
Групата участва в VIII Международен фолклорен фестивал в Льорет де Мар. На откритата сцена в слънчевия испански град заедно с капанци са се представили над 30 състава от целия свят от Индия до Мексико.
Фестивалът няма конкурсен характер, а само идеята да събере едно място хора от различни кътчета на планета, за покажат песенното, музикалното и танцово изкуство на своите деди, да създаде нови приятелства. А публиката дълго аплодирала на крака уникалната капанска ръченица.
Както и останалите, така и гецовлии, съчетаха полезното с приятно и по време на деветдневното турне посетиха и разгледаха забележителности на Венеция, Кан, Монако, Ница… Цял ден, при това със специален екскурзовод, капанци отделиха на Барселона, където можаха да видят и изложби, и катедралите, и митичния стадион „Ноу камп“.

Оставете първия коментар към "Ансамбъл „Капанци“ вдигна на крака публиката в Испания"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*