Симона Захариева с Гран при от „Нека да е лято!” в Павликени

64 млади певци участваха в конкурсната програма с изпълнение на две песни

Младата изпълнителка Симона Захариева от Севлиево е носителят на Гран при от шесто издание на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен с международно участие „Нека да е лято!”, който се проведе на 23 и 24 юни в Павликени.
Стотици гости посрещна градът за своя престижен конкурс в навечерието на Деня на Павликени. 64 млади певци участваха в конкурсната програма с изпълнение на две песни. Освен от България, млади певци дойдоха и от Румъния.
Във всяка от четирите възрастови групи бяха присъдени първо, второ и трето място с награди планински кристал с гравирано в него трииизмеро слънце, както и поощрителни награди. Победители в тях са: Кристина Неделчева Габрово (5 – 8 г.); Гала Ботева Севлиево (9 – 13 г.); Ивета Петрова (Габрово) (14 – 17 г.) и Бианка Елена Румъния (18 – 30 г.).
Наградата на кмета на община Павликени беше присъдена на Ани Попкръстева от Велико Търново. Наградата за най-добро изпълнение на българска песен, връчвана от бижутера Константин Костов, беше присъдена на Любомира Вушева от София.
Председател на международното жури е композиторът Стефан Димитров, автор на музикалната емблема на конкурса „Нека да е лято!“. Своите оценки присъждаха също директорът на международния конкурс „Сребърна Янтра“ Румяна Начева, композиторът от Румъния и директор на Международния конкурс в Къмпулунг Серджио Чико, певицата Нели Рангелова, заместник-кметът на Община Павликени инж. Анастасия Вачева и музикалният педагог Александър Михайлов.
Богата съпътстваща програма организира Община Павликени за участниците в конкурса, родители и ръководители на музикални школи. Още първата вечер те се забавляваха заедно по време на „Вечер на приятелството“. На следващата сутрин децата и техните родители и музикални педагози имаха възможността да разгледат Античния керамичен център, който е единствен по рода си археологически обект в Източна Европа.
„Този фестивал ни дава два дни, в които се чува хубава българска музика; виждаме колко прекрасни деца и добри изпълнители има в България и колко напред ще се развиват“, каза председателят на журито Стефан Димитров.
„Радостен съм, че с всяка следваща година конкурсът „Нека да е лято“ пораства и все повече участници искат да бъдат наши гости. Още по-радостно е, когато видя победителите при нас след това да печелят Гран при и първи места в още по-големи конкурси и дори в международни изяви. Всички ние се радваме да видим как българските млади таланти се развиват и „Нека да е лято“ е част от техния професионален път“, обърна се към участниците и кметът на община Павликени и патрон на конкурса инж.Емануил Манолов.
Георги БЪЧВАРОВ

Оставете първия коментар към "Симона Захариева с Гран при от „Нека да е лято!” в Павликени"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*