Силозен и пристанищен комплекс бе открит край Силистра

Компанията Archer Daniels Midland (АДМ) (NYSE: ADM) официално откри наскоро завършени силозен и пристанищен комплекс в силистренския участък на река Дунав близо до село Айдемир.
Според Ивайло Георгиев – главен търговски мениджър на АДМ „България Трейдинг“, инвестицията е в размер на над 10 млн. лева и е първата инвестиция на чуждестранна компания в България на река Дунав. Силозът с капацитет 20 000 тона, изграден с най-новите технологии, ще бъде използван за съхранение, контрол на качеството, претоварване и транспортиране на зърнени култури. Засега в комплекса работят седем души.
Пристанище АДМ Силистра ще осигури възможности за нарастване на обема от Черноморския регион, допринасяйки за икономическия растеж чрез даване на достъп на местните фермери до транспортната мрежа, която свързва Източна Европа с рентабилните световни пазари.
Проектът е осъществен с подкрепата на Община Силистра и Българската агенция за инвестиции. Според кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов Общината е съдействала на компанията, когато е имало нужда, защото инвестиция в такъв размер и перспектива и в интерес на жителите на Силистренската община.
Пеню ПЕНЕВ

Оставете първия коментар към "Силозен и пристанищен комплекс бе открит край Силистра"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*