„Опознай тъмната си страна“ поведоха в разградско школо

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Проект „Опознай тъмната си страна“ на Превантивния клуб в ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ – Разград бе представен с открит урок. Гимназията е едно от 11-те училища, на които Община Разград по инициатива на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни отпусна финансиране за реализация на проекти.
По проекта на ППМГ деветима тийнейджъри и две преподавателки – Даниела Куманова и Стоянка Димитрова, бяха подготвили занятие, наречено „мобилна антибулинг класна стая“. Целта на урока бе учениците да се запознаят с две техники за разрешаване на конфликтни ситуации в училище – АЗ-послание и метода „Сандвич”.
Занятието вече е тествано в част от класовете в ППМГ, предстои да бъде изнесено и пред останалите 500 ученици в училището.
На презентацията бяха поканени представители на останалите 10 училища, в които се реализират проекти на Превантивни клубове. Деца и учители заедно решаваха тестовете, свързани с овладяване на техниките за разрешаване на конфликтни ситуации. В края на урока всички получиха видеоклип и презентация на занятието и на електронен носител, за да използват този урок в своето училище. Сред гостите бе и заместник областният управител Евгени Драганов.
В края на урока секретарят на МКБППМН Диана Господинова поздрави учениците и преподавателите, работили по проекта „Опознай тъмната си страна“, като нарече идеята им нетрадиционна и много хубава.
Мариета КИТАНОВА

Оставете първия коментар към "„Опознай тъмната си страна“ поведоха в разградско школо"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*