Владислав Григоров: Ще гласувам против увеличението на цената на водата

„От години като гражданин, а отскоро и като общински съветник следя проблемите около „Водоснабдяване и канализация – Шумен“ ООД. Като всеки шуменец се възмущавам от своеволията, на които сме подложени от страна на този монополист“, заяви в позиция общинският съветник от ГЕРБ Григоров.
„Няма как да подкрепя вдигането на цената на „питейната“ вода в гр. Шумен, защото водата просто е негодна за пиене – категоричен бе той. – Бяха изхарчени милиони левове, за да се подобри водопреносната мрежа, но ремонтите бяха извършени без необходимото качество и сега трябва да се плаща още повече, поради огромните загуби на вода по трасето“, смята съветникът и изложи аргументи.
„Не съм съгласен аз или моите съграждани да плащат за това, че някой, някъде не си е свършил работата. Затова на предстоящата общинска сесия аз ще гласувам против това скандално предложение за увеличение на цената на водата. Шуменци пият една от най-скъпата вода в страната. В момента плащат около 2,50 лв. за кубик. Според новия бизнесплан на ВиК-Шумен цената трябва да скочи не с 24%, а с 23%. Ако КЕВР одобри искането, битовите абонати в Шуменско ще плащат 3,25 лв. с ДДС за кубик вода. Тя идва от язовир „Тича“, но тъй като няма пречиствателна станция за питейни води, само се хлорира. Често е видимо мътна, като през дъждовните сезони не може да се ползва и за къпане.“
Лилия ВЪЛКОВА

Оставете първия коментар към "Владислав Григоров: Ще гласувам против увеличението на цената на водата"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*