93 участници събра парадът на ретро автомобили в Русе

Любителите на класическите возила разгледаха и се снимаха с уникалните коли на почтена възраст

На 24 юни на Общинския паркинг до сградата на НАП се проведе откриването на третото издание на Парад на ретро автомобили и мотоциклети в Русе. Стартът беше даден от изпълнителния директор на Фондация „Русе – град на свободния дух“ Елена Минкова.
Градът ни е домакин на изложението за трета поредна година. В него участие взеха над 93 автомобила и мотоциклета от Русе, Варна, Бургас, София, Павликени, Габрово, Търговище, Разград, Кубрат, Луковит, Свищов, Шумен, Горна Оряховица, Дряново, Румъния и Швеция. Автомобилите, които бяха изложени, са от почти всички по-известни марки и са създадени в периода 1920 – 1987 г. Специално за Парада в Русе пристигна и автомобил от музея на „Форд Мото Пфое“ в София.
Сборният пункт на участниците беше на паркинга на магазин „Кауфланд“ в кв. „Дружба“, след което ретро автомобилите дефилираха по централните улици на Русе. Крайната дестинация беше Общинският паркинг до сградата на НАП в града.
Любителите на класическите возила имаха възможността да разгледат и да се снимат с уникалните коли. Състоя се и конкурс с десетки награди в различни категории, в зависимост от участниците. Победителите бяха определени от петчленно жури, в което влизат експерти в областта на автомобилизма от Русе, Стара Загора и Бургас.
За доброто настроение на участниците и гостите се погрижиха танцьорите от Школа за суинг танци „Линдихоп Русе“ към Гейм спорт център и солисти от вокална група „Слънце“ при Общински детски център за култура и изкуство в Русе, с ръководител Наталия Константинова. Водещ на проявата беше актрисата Ралица Константинова.
По време и на тазгодишния Парад на ретро автомобили в Русе специалното участие взеха представители от Русенския университет „Ангел Кънчев”, които показаха своите екологични автомобили на бъдещето.
Събитието се провежда под патронажа на кмета на община Русе Пламен Стоилов и е организирано от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“. Парадът се реализира и с подкрепата на Община Русе, ОП „Русе арт”, СЗ „КООРС“, ОП „Комунални дейности“, Пътна полиция към ОДМВР – Русе и фирмите, „Нетуоркс България, „Ес Транс“, „Витте аутомотив“, „Хоби кар“, „Ауто хит“ и „Кауфланд“ – Русе.

Оставете първия коментар към "93 участници събра парадът на ретро автомобили в Русе"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*