Русенският карнавал събра хиляди в центъра на града

Традиционният Русенски карнавал тази година се проведе под мотото „Цветни ритми” и за пореден път събра хиляди празнуващи. Жителите и гостите на Русе станаха част от цветна фиеста, много забавления и игри, придружени с атрактивни награди, градът се превърна в сцена за изяви на таланти.
Точно в 19 часа кметът Пламен Стоилов приветства гостите и участниците от трите лъча, обяви празника за открит и връчи ключа на град Русе, с който по традиция се „отключва“ карнавалния дух, на краля и кралицата на карнавала. Тази година това бяха председателят на фен клуб „Дунав завинаги“ Андрей Кючуков и Боряна Христова, която не е пропуснала нито един мач на любимия клуб през изминалата година.
И тази година дамите от екипа на кмета Пламен Стоилов се включиха в карнавала като навръх Еньовден се преобразиха на самодиви и закичваха със здравец русенци.
Над 1100 участници от Русе и областта, София, Велико Търново, Горна Оряховица, Плевен, както и участници от Испания, Италия, Португалия, Гърция, Молдова и Румъния се включиха в пъстрото събитие.
Началото на цветната фиеста бе дадено с три лъча, тръгващи от различни точки на града, които се събраха на площада при Паметника на свободата. За празничното настроение на малки и големи се погрижиха Руслан Мъйнов, Валя Балканска, Гери-Никол и Памбос. Най-малките се забавляваха в компанията на Бате Енчо и „Веселяците“.
В градската градина бе представен и видеомапинг, проектът е наречен „Еньовден“, а малко преди полунощ карнавалът приключи със заря.

Оставете първия коментар към "Русенският карнавал събра хиляди в центъра на града"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*