Владимир Койлазов получи Златна значка „Русе“ и стана „Почетен гражданин“

На 23 юни в Заседателна зала на Община Русе се състоя церемония по награждаване с почетни отличия на носителя на технологичен „Оскар“ русенецът Владимир Койлазов. На събитието присъстваха кметът Пламен Стоилов, зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, председателят на Общински съвет – Русе проф. Христо Белоев, ректорът на РУ „Ангел Кънчев“ проф. д-р Велизара Пенчева, директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова, председателят на постоянната комисия по образование и наука към ОбС – Русе Стоян Янев, председателите на групи в ОбС Иво Пазарджиев и Божидар Йотов, бащата на Владимир Койлазов – Никола Койлазов, гости на университета от Франция и преподаватели на Владимир от гимназията.
Стоилов заяви: „Нашият именит съгражданин Владимир Койлазов изпълва мен и всички русенци с чувство на гордост. Това е този млад човек, който искаме да виждаме в децата си – един отличник в живота с прекрасно бъдеще пред себе си“. Проф. Белоев отправи своите пожелания за още много успехи, като сподели, че решението на Общински съвет от 20 април 2017 г. за удостояването му като почетен гражданин е било прието единодушно.
Успелият русенец беше награден от Пламен Стоилов със златна значка „Русе“ за високи постижения в областта на иновациите, значителен принос за развитието на киноиндустрията и по повод отличаването с технологичен „Оскар“ за цялостен принос в категорията „Научни и инженерни технологии“, за оригинална концепция, дизайн и прилагане на технологията V-Ray. Владимир Койлазов бе удостоен и със званието „Почетен гражданин на град Русе“ за значими постижения и принос към развитието на киноизкуството и съвременните технологии от проф. Белоев.
Владимир Койлазов не скри вълнението си от оказаното му внимание и уважение: „Горд съм, че получавам тези отличия в моя роден град, в който съм израснал и винаги, когато се връщам виждам, че се променя към по-добро. Благодаря за отличията, които за мен са и голяма отговорност. Надявам се занапред да има още много технологични постижения“.

Оставете първия коментар към "Владимир Койлазов получи Златна значка „Русе“ и стана „Почетен гражданин“"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*