Трансгранична конференция за подобряване пазара на труда

Зам.-областният управител на област Русе Свилен Иванов участва в конференция в гр. Гюргево. Тя бе посветена на започващия проект за повишаване на заетостта и трудовата мобилност в двата региона. Водещият бенефициент по проекта е клонът на Румънския червен кръст в Гюргево.
Мариан Мачелару, директор на Гюргевския червен кръст, каза, че предвидените дейности по този проект ще бъдат насочени към квалификацията на незаетите лица от трансграничния регион и постигане равнище, което да им позволи да се интегрират на пазара на труда. От своя страна Свилен Иванов увери румънските партньори, че Областна администрация Русе ще си партнира със северните ни съседи и ще окаже пълна подкрепа в сътрудничеството между двете институции.
В началото на месец юли ще бъде проведена встъпителна пресконференция в гр. Русе, на която ще бъдат представени подробности по проекта. Тя ще бъде организирана от Областна администрация Русе като партньор по проекта. Предвижда се в нея да вземе участие и вторият партньор от българска страна Българска академия на науките, както и водещият бенефициент Червен кръст Гюргево.

Оставете първия коментар към "Трансгранична конференция за подобряване пазара на труда"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*