„Сцена под липите” събра самодейци и гости в Лесопарк „Липник”

На 17 и 18 юни се проведе националния фолклорен фестивал „Сцена под липите“. Тя бе разположена в Лесопарк „Липник“, провеждането на фестивала ежегодно се организира в навечерието на Еньовден. Организатори са Кметство Николово, Народно читалище „Пробуда 1901″ и Община Русе. Фестивалът бе открит от заместник – кмета на Община Русе Димитър Наков, присъстваха народният представител Светлана Ангелова, председателят на българската асоциация на пенсионерите Димитър Кисилов, председателят на областната асоциация на пенсионерите в Област Русе Петинка Митева, кметът на с. Николово Марийка Генова, както и гости на фестивала.
Инж. Наков поздрави участниците, пожела фестивалът догодина да се превърне в международен и връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов.
Откриването започна с традиционната чаена церемония и дегустация на медовина. След това на сцената се изявяваха танцови състави, певчески колективи, любителски танцови клубове и оркестри от цялата страна, те бяха оценявани от жури.
Всички присъстващи имаха възможност да видят Пчеларско и медено изложение, а на организираното Кулинарно изложение „Вкусовете на България“ всеки колектив получи възможността да представи свое ястие. Творенията се оценяваха и продаваха, като събраните средства ще бъдат дарени на изявено дете, което няма възможност да отиде на състезание. За фотолюбителите бе организиран фотоконкурс „Златната липа“. В лесопарка се проведоха спортни състезания, детски работилнички и анимации. По традиция беше подредена и Алея на здравето и красотата. Вечерта участници и публика се хванаха на хоро под звуците на оркестър „Русенски ритми“. Гости на фестивала бяха гайдарска група от Родопите и нестинарско шоу от Странджа.
В неделя се проведе риболовно състезание за „Купата на кмета“. Бяха посрещнати участниците във велопохода на Сдружение „Вело – Русе“.

Оставете първия коментар към "„Сцена под липите” събра самодейци и гости в Лесопарк „Липник”"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*