Нов учебен корпус изграждат в ПГ по МСС в Средище

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нов учебен корпус ще се изгражда в Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „Н. Й. Вапцаров” в силистренското село Средище, съобщиха от Кайнарджанската община на Силистренска област. Проектът е от Оперативната програма „Региони в растеж” по процедура „Подкрепа на професионалните училища в Република България”. Бенефициент е Кайнарджанската община на Силистренска област. Отпуснатата безвъзмездна финансова помощ възлиза на близо 1 300 000 лева. Срокът за изпълнение е 30 месеца.
В новия учебен корпус, който е на два етажа, ще има 6 нови учебни кабинета по професионална подготовка с хранилища и учителска стая. Сградата отговаря на съвременните изисквания за качество на учебната среда, достъпност и оборудване на професионалните гимназии от съответното, приоритетно за страната и за региона, професионално направление. Новият учебен корпус и новото съвременно оборудване и обзавеждане в учебни кабинети, в които ще се провеждат разнообразни учебни и извънкласни мероприятия, ще осигурят повишаване качеството на обучението в гимназията. Създаването на съвременни условия в образователната инфраструктура ще даде възможност за намаляване на процента на преждевременно напуснали образователната система.
Училището има над петдесет годишна история. През това време тук са се обучавали повече от 4000 души. Гимназията разполага и с над 900 декара обработваема земя.
Пеню ПЕНЕВ

Оставете първия коментар към "Нов учебен корпус изграждат в ПГ по МСС в Средище"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*