Драконите разпериха криле и полетяха към казахстанските степи

Трудният път към Европа преминава през азиатско чистилище в лицето на „Иртиш“ Павлодар

„Дунав“ се завърна в европейските клубни турнир след 42 г. пауза. Русенският клуб бе изтеглен на 19 юни в Нион от УЕФА като легитимен представител на България в надпреварата за „Лига Европа“.
„Благодарение на усилената работа на адвокатския екип, който ни помогна и кореспонденцията ни с УЕФА в часовете, предшестващи жребия, интересите на клуба, футболистите и феновете ни са защитени. Правдата възтържествува и „Дунав“ Русе ще участва в турнира „Лига Европа“. Вече получихме официално писмо от УЕФА, което да удостовери това. Жребият също бе изтеглен“, коментираха от ръководството.
Жребият отреди съперник на драконите да е тимът на „Иртиш“ Павлодар. Треньор на казахите е известният български специалист Димитър Димитров-Херо.
Първият мач ще е в далечен Казахстан на 29 юни, а реваншът се очаква да е на 6 юли на Градския стадион в Русе.Ръководството вече започва работа по организацията около срещите.
„Няма как да имаме информация за съперника, защото допреди няколко часа не бяхме сигурни дали ще участваме в турнира Лига Европа. Тепърва ще работим по проучването на „Иртиш“ Павлодар. Иначе отборът продължава подготовката си на лагера в Трявна с двуразови тренировки. Вече се завърнаха и получилите по-дълга почивка Мирослав Будинов и Юлиан Ненов, а утре към нас се присъединява и Самир Аясс, който имаше ангажимент с националния отбор на Ливан“, коментира Веселин Великов.
В първата си контрола на 16 юни „Дунав“ завърши 2:2 с „Берое“ в Стара Загора. Следващата проверка е предвидена за 23 юни срещу „Етър“ във Велико Търново.
Припомняме, че през 1975 г. русенският тим (също с четвърто място) участва в евротурнирите, като побеждава римския гранд „Рома“ с 1:0 на Градския стадион, но губи първия мач с 2:0 във Вечния град и отпада с 1:2.

Оставете първия коментар към "Драконите разпериха криле и полетяха към казахстанските степи"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*