Пламен Стоилов се срещна с френския посланик Ерик Льобедел

В края на изминалата седмица кметът на община Русе Пламен Стоилов посрещна в кабинета си посланика на Франция в България Н.Пр. Ерик Льобедел, придружен от ръководителя на Регионалната икономическа служба към посолството на Франция в България Жан-Мари Деманж и аташето по сътрудничеството в областта на френския език Ерик Перутел. На срещата присъстваха още секретарят на Община Русе Димитър Генков и заместник-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева.
„Изключително съм щастлив да посетя Малката Виена. Тъй като съм живял в австрийската столица, мога да направя съпоставка, и определено Русе спечели моите симпатии“, сподели Негово превъзходителство в началото на срещата. Участниците в нея коментираха възможностите за сътрудничество в сферата на културата, образованието и икономиката, като кметът Стоилов представи приоритетите за развитие на Русе, запозна гостите си с отчета за дейността си и заяви, че градът, като най-бързоразвиващите се в България, предлага отлични условия за инвестиране: „За нас чуждестранните партньори са ключови за развитието на икономиката на града и вярвам, че със съвместни усилия ще допринесем за осигуряването на нормални условия“. В тази връзка русенският градоначалник подчерта, че всички – в това число местни и чуждестранни компании, следва да спазват закона и да гарантират чисти производства, като не застрашават здравето на гражданите. Стоилов заяви още, че компромис с качеството на въздуха е недопустим. „Разчитам подадения от „Монтюпе“ проект, който цели напълно екологични норми в производството, да върне спокойствието на русенци и да продължим да имаме един ценен за развитието на региона завод, но работещ с грижа за гражданите и тяхното здраве“, каза още кметът.
Гостите от Франция посетиха Къщата-музей „Градски бит на Русе“, а по-късно разгледаха отблизо и експозициите в Регионалния исторически музей.

Оставете първия коментар към "Пламен Стоилов се срещна с френския посланик Ерик Льобедел"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*