Карнавал и Пясъчен фестивал през юни в дунавската столица

На 24 юни – Еньовден е Русенското празнично шествие под мотото „Цветни ритми”

На 9 юни в Заседателна зала на Община Русе се проведе пресконференция по повод две големи събития през юни – Русенски карнавал и Пясъчен фестивал 2017. На срещата с медиите присъстваха директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова, директорът на ОП „Русе Арт“ Мариан Савов и Ралица Константинова, координатор на проекта за видеомапинг.
На 24 юни 2017 г. (събота) ще се състои най-пъстрото събитие на града – Русенския карнавал, под мотото „Цветни ритми”. Навръх Еньовден жителите и гостите на Русе ще станат част от цветна фиеста, много забавления и игри, придружени с атрактивни награди. Русенският карнавал възражда една традиция за свободна изява без възрастови ограничения. Градът ще се превърне в сцена за групови и индивидуални изяви на таланти.
Началото на цветната фиеста ще бъде дадено от 18 часа на 24 юни, като отново ще включва три лъча, тръгващи от различни точки на града, които ще се съберат на площада при Паметника на Свободата. Официалното откриване ще е в 19 часа.
За празничното настроение на малки и големи ще се погрижат Руслан Мъйнов, Валя Балканска, Гери-Никол, и Памбос. Най-малките ще се забавляват в компанията на Бате Енчо и „Веселяците“. Във Фейсбук е активна страницата – Русенски карнавал.
Пясъчният фестивал 2017 ще смени своето място на провеждане, като новата площадка ще бъде на Понтон №9. Темата тази година е „Световни изобретения и иновации“. Ще бъдат изработени общо 10 скулптури с общо 700 тона пясък. Участниците ще бъдат от 8 държави. Официалното откриване на Пясъчния фестивал 2017 ще се състои на 30 юни.

Оставете първия коментар към "Карнавал и Пясъчен фестивал през юни в дунавската столица"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*