Дрон с подвижна „ръка“ показаха на Празниците на роботиката в РУ

Общо осем отбора се включиха в Празниците на роботиката, провели се в Русенския университет. Освен демонстрации на машини, сглобени от учениците и студентите, публиката в Канев център видя и състезание, проведено в няколко дисциплини – Мини Сумо 10х10, Следене на линия Лего, Паралелен слалом, Лего сумо, 3D Лабиринт, Следене на линия, 2D Лабиринт, Bluetooth race и Свободен стил.
В отборното класиране на първо място е отборът на Роботи Бяла, втори се класираха студентите от Русенския университет, а третото място делят ПМГ „Баба Тонка” и БИТ Електроникс.
Сред новите разработки, които бяха показани, бяха дронът с подвижна „ръка“ на клуб „Роботика“ на Русенския университет, който може да събира отпадъци от труднодостъпни места, и автономен камион с кран, създаден от ученици от Козлодуй, който може да оказва помощ в бедствени ситуации.
Празниците бяха открити от зам.-ректора по развитие, координация и продължаващо обучение проф. Пламен Даскалов, който приветства участниците и връчи дарителско свидетелство на Пламен Тюркеджиев, ръководител на SMC INDUSTRIAL AUTOMATION BULGARIA, който през четирите години, в които събитието се организира в Русе, неотлъчно го подкрепя.
Гергана ИЛИЕВА

Оставете първия коментар към "Дрон с подвижна „ръка“ показаха на Празниците на роботиката в РУ"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*