Хор „Дунавски вълни“ покори Будва с български фолклор

Български фолклорни песни превзеха центъра на Черногорския град Будва в изпълнение на детски хор „Дунавски вълни“ при Общински детски център за култура и изкуство. Русенските славеи и техният диригент Весела Тодорова се включиха в третото издание на Фестивала за фолклорна музика в Будва, който се проведе между 3 и 5 юни. Ансамбли от България, Латвия и Украйна се включиха във форума.
Пъстро дефиле постави началото на първата фестивална вечер. То премина през оживените улици на курортния град и обра погледите и овациите на туристите и жителите на града. „Полегнала е Тодора“, „Вечеряй Радо“ и „Ръченица“ бяха само част от песните, представени от „Дунавски вълни“ по време на откриването на фестивала, които обраха овациите на публиката. Специален диплом и грамота за участието им бе връчен от организаторите.
Тези три песни, като и много други от български и чужди автори ще прозвучат и тази събота, 17 юни, по време на концерт в Голямата зала на Доходното здание. С него хор „Дунавски вълни“ ще отбележи 70 години от своето създаване. Програмата ще бъде представена под диригентството на Весела Тодорова, която вече 25 години умножава успехите на формацията. На една сцена отново ще се съберат бивши и настоящи хористи, които ще изпълнят химна на българските хорове „Родна песен нас навек ни свързва“. Концертът е от 18 часа, а входът за него е свободен.

Оставете първия коментар към "Хор „Дунавски вълни“ покори Будва с български фолклор"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*