В Свищов се дипломира първият випуск на „Булстрад Академия“

Връзката между висшето образование и бизнеса реализират в съвместен проект двете институции

Съвместен дългосрочен проект на Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ и ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп“, озаглавен „Булстрад Академия“, дава възможност за поредица организирани квалификационни обучения за служители от застрахователния бранш. Въз основа на сключен меморандум за стратегическо партньорство между двете институции, в Стопанска академия се проведе обучение по Застрахователен мениджмънт (Организация и управление на застраховането) на 19 служители от структурите на „Булстрад“ и „Булстрад Живот“ в градовете София, Велико Търново, Бургас, Монтана, Пазарджик, Русе, Плевен, Враца, Шумен, Петрич, Сливен, Хасково, Пловдив, Варна и Стара Загора. Първото квалификационно обучение бе за придобиване на нови професионални компетентности по професия „Финансист”, специалност „Застрахователно и осигурително дело”.
Водещи лектори от страна на СА бяха ръководителят на катедра „Застраховане и социално дело” доц. д-р Румен Ерусалимов и преподавателите от същата катедра доц. д-р Венцислав Василев, гл. ас. д-р Анелия Панева и гл. ас. д-р Милен Митков. Гост-лектори от „Булстрад“ бяха изпълнителните директори Иво Груев и Пламен Шинов, Евгения Кало-Колова – директор на дирекция „Правна” и член на разширения Управителен съвет, Иван Иванов – член на УС. Обучението се проведе със съдействието на Центъра за професионално обучение при Стопанска академия, лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО).Първият випуск на „Булстрад Академия“ получи своите дипломи на официална церемония в реновираната зала на Студентския дом на културата в СА, ремонтирана и оборудвана с най-модерна презентационна и аудиовизуална техника със средства на висшето училище и с финансовата подкрепа на застрахователното дружество. Обновената зала, наименована „Зала Булстрад”, бе открита преди церемонията по дипломиране на първия випуск. Ритуалното прерязване на трикольорната лента изпълниха ректорът на СА и главните изпълнителни директори на „Булстрад Виена Иншурънс Груп“и „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“.
В приветствието, ректорът доц. д-р Иван Марчевски подчерта, че за първи път в България се реализира толкова ясно декларирана и изпълнена със съдържание връзка между една утвърдена на пазара компания с десетилетни традиции, която е синоним на застраховането, и висшето училище, което е синоним на икономическото образование в България. Той поясни, че в зала „Булстрад“, която е символ на съвместната инициатива, ще се провеждат церемонии по дипломиране на свищовски студенти-застрахователи и на обучаваните специалисти от застрахователния бизнес.
Главният изп. директор на „Булстрад“- Недялко Чандъров благодари на Стопанска академия за това, че е откликнала за дългосрочно партньорство с компанията и пояси, че целта на „Булстрад Академия“ е през нея да преминат хора, които имат желание да се развиват ежедневно и да придобиват повече икономически и управленски знания в областта на застраховането. Той честити на дипломантите и благодари на обучителите. Приветствие отправи и главният изп. директор на „Булстрад Живот“- Светла Несторова. Тя припомни, че именно в Свищов е основана застрахователната школа в България. По думите й, СА е място, исторически свързано със застраховането, носещо аромата и атмосферата на застрахователния бранш.
Иван Иванов – член на УС на „Булстрад“, представи инициативата, като поясни, че основната концепция, заложена в „Булстрад Академия“, е идеята да се обедини теоретичното познание с практическия опит в сферата на застраховането и всичко това да бъде поднесено по изключително подходящ и полезен за съответната аудитория начин. Той подчерта, че това е само началото на едно дългосрочно и устойчиво партньорство, и сподели, че вече са планирани прояви до края на настоящата и през следващата година. Иван Иванов благодари на ръководствата на Стопанска академия и на „Булстрад“, и на обучителите от двете институции.
Дипломантите получиха своите свидетелства на сцената на залата. Ректорът на СА връчи дипломите на отличниците на випуска Клементина Куцарова и Любомир Андреев, а останалите получиха свидетелствата си от главните изпълнителни директори на застрахователното дружество.
Вероника ВАСИЛЕВА

Оставете първия коментар към "В Свищов се дипломира първият випуск на „Булстрад Академия“"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*