В Ценово гласуваха 500 лв. за второ дете

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Започна да се изпълнява едно от решенията на местния парламент в Ценово, гласувано преди два месеца. На редовното си заседание общинските съветници единодушно гласуваха първата еднократна помощ от 500 лева за второ новородено дете. Сумата се предоставя на семейство Боряна и Венцислав Георгиеви от село Кривина. В началото на тази година се е родило второто дете в семейството – Владимира. Гласуването на решението беше придружено от бурни аплодисменти и одобрителни възгласи, защото един от начините за преодоляването на демографската криза в населените места на община Ценово вече дава положителни резултати.
Общинските съветници одобриха с пълно мнозинство предложенията за разполагане на преместваеми обекти в Ценово, Новград и Караманово. На две места в общинския център ще се обособят и оборудват детски площадки със зони за отдих. Ще се монтират пейки, люлки, пързалки, въртележки, цветарници, кошчета за отпадъци. Жителите и гостите на Новград ще се радват на комбиниран фитнес уред и велоергометър, маса с пейки с вграден шах и табла, които ще бъдат поставени в центъра на селото. В двора на училище „Христо Ботев“ в Караманово ще се обособи нова зона за отдих с беседка, пейки и цветарници.
По време на заседанието местните парламентаристи гласуваха изменение в общинския бюджет за строителството на водопроводни отклонения до гробищните паркове в населените места и за монтиране на отоплителна инсталация в сградата на кметството в село Караманово
Марий ПEЙЧЕВ

Оставете първия коментар към "В Ценово гласуваха 500 лв. за второ дете"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*