Иновация в Обс – Плевен – премахват хартиените носители

„Първите т.нар. безхартиени заседания в Общински съвет – Плевен вече са факт. Майските заседания на постоянните комисии бяха изцяло в електронен вариант. Промените, които направихме в начина на работата, се приемат добре от колегите съветници и няма проблеми за по-нататъшно усъвършенстване”. Така коментира пред медиите председателят на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев премахването на досегашните комплекти с материали за заседанията, напечатани на хартия. Комисиите се запознават с предложенията и преписките си за заседания чрез електронния сайт на Общинския съвет.
На редовната си месечна пресконференция в пресклуба на БТА Мартин Митев обясни, че идеята за преминаване към безхартиени заседания е още от началото на мандата. Малко се позабавихме, уточнява той, защото реализацията й е свързана и с финансови ресурси. Той каза още, че във връзка с новия начин на работа в залите за заседания на комисиите е осигурен нужния достъп до мрежата. Всички съветници разполагат с таблети и карти с мобилен интернет. „Да, някои от колегите казват, че екраните на таблетите са малки, но за съжаление към онзи момент, когато ги закупихме, възможностите на бюджета ни бяха такива. Безспорно по-добрият вариант е работните места да бъдат оборудвани с лаптопи, но на този етап това няма как да се случи“, коментира председателят на местния парламент и допълни, че плановете са до края на годината да се премине изцяло към електронни заседания, като се премахнат хартиените комплекти и за сесиите. Това обаче ще стане поетапно. Предстои дооборудване и на зала „Гена Димитрова“, където се провеждат сесиите, с допълнителни зарядни устройства.
Очаква се новият начин на работа в Общинския съвет да доведе до намаляване на финансовите разходи за хартия и консумативи за печат.
Величка БОЖИКОВА

Оставете първия коментар към "Иновация в Обс – Плевен – премахват хартиените носители"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*