Ансамбъл „Лудогорче” – втори на международен етнофестивал

Първи са танцьори от училището по изкуствата с профил „Хореография” във Варна

Детският танцов ансамбъл „Лудогорче” към Капанския ансамбъл завоюва втора награда на XXVII Детски международен етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа” – Хасково, през миналия уикенд.
„Изключително сме доволни от представянето на децата, заявиха ръководителите на състава Павлин Занев и Светломир Петков. На първо място са били класирани танцьори от училището по изкуствата с профил „Хореография” във Варна. Това направило състезанието не съвсем равностойно, но затова пък наградата за изпълнението на разградчани – още по- престижна. Големият концертен състав на „Лудогорче” се е представил с танца „Грамофон” на хореографа Румян Занев. Малките таланти са танцували „Капански танц” и „Игра с кукли”, също на Румян Занев.
Във фестивала са участвали близо 2000 деца от 6 държави – България, Сърбия, Индия, Македония, Босна и Херцеговина. Форумът се организира от КНСБ и Община Хасковски минерални бани.
След безспорния си успех в Хасково, вече напълно уверени за представянето си пред публика и жури, в началото на юли лудогорчетата ще заминат съвсем спокойни за Прага – на следващия международен фестивал в програмата им това лято. Там игралците ще включат още нещо в програмата си – танца „Българска китка”, в който шест двойки танцьори представят заедно и поотделно всички етнографски области на България с характерните носии и танци.
Мариета КИТАНОВА

Оставете първия коментар към "Ансамбъл „Лудогорче” – втори на международен етнофестивал"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*