Тенденциите в авиационното обучение представиха на научна конференция

На 18 и 19 май във факултет „Авиационен“ на НВУ „Васил Левски“, гр. Долна Митрополия се проведе Научна конференция с международно участие на тема: „Съвременни тенденции в авиационното обучение”. Съорганизатори на конференцията са Фондация „Български криле“ и Съюза на учените в България, клон Плевен. Гости на конференцията бяха представители на университети, научни организации, военното аташе на САЩ, представители на български и чуждестранни авиационни фирми.
Приветствие към участниците в конференцията поднесе бригаден генерал Петьо Мирчев, заместник-командир на Военновъздушните сили. Началникът на Националния военен университет „Васил Левски“ бригаден генерал доктор Пламен Богданов приветства участниците и откри пленарното заседание.
Представените пленарни доклади бяха на теми: „Аспекти на трансформацията на летателната подготовка”, „Изграждане на летище Долна Митрополия и начало на летателната дейност след предислоцирането на изтребителната школа за висш пилотаж в новия летищен район” и „Airborne Opportunities/Communication and Navigation Solutions”.
По време на провеждането на Научната конференция се състоя дискусия и с потенциални потребители на кадри за образованието и обучението на авиационни специалисти. Работата по тематичните направления продължи и на следващия ден с представянето на повече от 70 доклада от участници от страната и чужбина.

Оставете първия коментар към "Тенденциите в авиационното обучение представиха на научна конференция"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*