Клуб „Слово“ в Разград с награди от национален детски фестивал

Две групи бяха отличени за оригинална интерпретация на хумористична идея и за оригинално актьорско изпълнение

Клуб „Слово“ към ЦПЛР – Център за ученическо, техническо и научно творчество в Разград с ръководител Веселина Йотова бе удостоен с две награди в XVI Национален детски фестивал ,,Смехоранчета” – Габрово, който се проведе в рамките на Международния фестивал на хумора и сатирата.
Детският фестивал се проведе в три раздела – „Танцово изкуство“, „Музикално изкуство“ и „Театрално изкуство“. Разградските деца участваха с две кратки театрални постановки. Димитър Маринов, Патриция Колева, Йордан Барлев, Мартина Пеева, Данаила Владимирова, Николета Николова, Сияна Димитрова и Даниел Петров от сборната група на Клуб „Слово“ представи „Весели случки с капанеца Радко“, а малките третокласници – Леонора Василева, Ава Аляовлу, Борис Василев, Николай Симеонов, Нелин Ремзиева и Цветелина Пенчева представиха „Галената Богданка“. Във фестивала, който няма конкурсен характер, двете групи бяха удостоени съответно с награди за „Оригинална интерпретация на хумористична идея“ и „Оригинално актьорско изпълнение“. Публиката много хареса Ники и сестричето му Габи на 5 г, които изпяха в дует весела българска народна песен, научена с мама.
С танци, песни, театрални постановки и етюди във фестивала „Смехоранчета“ участваха 63 деца от Габрово и 246 деца от други градове на страната: Севлиево, Варна, Горна Оряховица, Велико Търново, Горско Изворово, Крън, Лясковец, Разград и др. От първото издание на фестивала до тазгодишното му шестнадесето издание са участвали повече от 6500 деца. Организатор на фестивала е Сдружение „Център за работа с деца“ с председател Виктория Петрова, която е и председател на фестивала. Младежкият театър „Смехоранчета“, на който тя е ръководител, е печелил много награди в национални и международни конкурси. Основното условие за този фестивал е хуморът.
След участието си във фестивала малките разградски актьори се включиха и в огромното шествие – карнавал, който също се провежда в рамките на Международния фестивал на хумора и сатирата. Те бяха на концерта на откритата сцена „Звездите на БГ-радио под звездите на Габрово“, с участието на Павел и Венци Венц, Графа, Михаела Филева, „Ъпсурт”. По-рано през деня на разходка из града някои от разградските деца успяха да се снимат с Павел и Венци Венц.
Мариета КИТАНОВА

Оставете първия коментар към "Клуб „Слово“ в Разград с награди от национален детски фестивал"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*