Дни на отворените врати в ОУ „И.С.Тургунев”, Разград

Цяла седмица ученици се забавляваха и усвояваха различни професии

Шампионите от ПФК „Лудогорец“ посетиха школото, участваха в различни игри и раздадоха автографи

В ОУ „И. С. Тургенев“ в Разград се състояха Дни на отворените врати, които продължиха цяла седмица с атрактивни събития.
Футболен празник под наслов: „Шампионите от ПФК „Лудогорец“ заедно с нас в училище“бе първата проява. Учениците от учебното заведение бяха щастливи да посрещнат звездите на „Лудогорец“. Капитанът Светослав Дяков, Марселиньо, КлаудиоКешерю, Хосе Паломино, ЖоаоПауло и Ренандос Сантос посетиха школото и пред близо 200 подрастващи участваха в различни игри, а впоследствие раздадоха автографи.
След това дойде ред на инициативата „Близо до животните“. В училище децата донесоха своите домашни любимци. Имаше изложба, викторина посветена на животните и дефиле на кучета. Гост на събитието бе Дора Радева от Фондация „Четири лапи“.
Третият ден от Дните на отворените врати премина под наслов: „Учениците питат за бъдещето на Разград“. Училищният парламент към ОУ „И. С. Тургенев“ проведе свое блиц-заседание, специални гости на което бяха Калоян Монев – заместник-председател на Общинския съвет, и Митко Ханчев – общински съветник и член на обществения съвет към ОУ „И. С. Тургенев“. Учениците от V до VII клас, които членуват в училищния парламент, както и други техни съученици, взеха участие в отворена дискусия с гостите, на която изложиха свои гледни точки по важни за тях въпроси, свързани със спорта и здравето на младите. В началото на заседанието децата представиха мотивите, които стоят зад идеята им за учредяване на първия по рода си за областта Училищен парламент и споделиха наблюденията си за ползите от неговото съществуване в последната една година от създаването му. Някои от темите, по които децата и техните гости разговаряха, бяха свързани с оборудването на детски площадки, паркове и спортни алеи в квартал „Орел“, бъдещето на басейна в ОУ „И. С. Тургенев“ и сигурността в квартала през зимните и летните месеци. Децата получиха обещание от Калоян Монев и Митко Ханчев, че ще потърсят решение на поставените от тях проблеми.
Последното събитие в Дни на отворените врати в ОУ „И.С. Тургенев“ бе представянето на различни професии. В училище бяха ученици и колеги от професионалните гимназии в Разград, за да презентират спецификите на съответната професия. Гостуваха директорът на Музикалната школа, експерт от Историческия музей, фризьор, пожарникар, художници от Велико Търново, които изрисуваха една от стените във фоайето на училището, малките балеринки на ОУ „И. С. Тургенев“.
Атракция за учениците бяха учебният автомобил на ПГТС „Христо Смирненски“, тракторът на ПГССХВТ „А. Кънчев“, демонстрациите на ученици от ПГИ „Робер Шуман, ПГХТБ „Мария Кюри“, ПТГ „Шандор Петьофи“ и фризьорката, която зарадва малките дами с модни прически.
ФОРУМ

Оставете първия коментар към "Дни на отворените врати в ОУ „И.С.Тургунев”, Разград"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*