Стефан Стефанов стана председател на ОбС на БСП в Търново

Общинската конференция на БСП – Велико Търново избра Стефан Стефанов за председател на партията в общината. Девет души бяха номинирани за поста – Валерия Дончева, Венка Кутева, Димитър Чолаков, Мариана Бояджиева, Мирко Робов, Петко Тюфекчиев, Стефан Антонов, Стефан Стефанов и Христо Бижев. Седем от кандидатите си направиха самоотвод.
Стефан Стефанов получи подкрепа от 114 делегати при тайния вот, а Христо Бижев – от 52 от участвалите във вота.
Стефан Стефанов е роден на 17 септември 1982г. в гр. Велико Търново. Завършил е ВТУ, специалност „Право“. Член на БСП от 2002г. Председател на Младежкото обединение в партията във Велико Търново от 2002 до 2014г. Той е сред основателите на Младежкото обединение на БСП в национален мащаб. Завършил е Българско училище за политика, випуск 2006 г. и стажувал в Съвета на Европа в Страсбург. Владее английски и руски език.
Бивш член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП и заместник-председател на Общинския съвет на БСП – В.Търново. Общински съветник (в мандати 2011 – 2013 и 2015 – до момента) и заместник областен управител (2013 – 2014). Женен, с две дъщери.
Спечелването на местните избори във Велико Търново през 2019 г. е главната политическа цел, която Стефан Стефанов очерта в изказването си пред делегатите. Основната задача на новото ръководство е възраждане на основните партийни организации.
За по-съдържателен и по-активен партиен живот се обяви новият председател. В програмата на новият общински председател са поставени ежемесечни срещи с народните представители от БСП, с изявени политически и държавни дейци и експерти по важни проблеми на обществото, държавата, общината. Планират се всяка седмица приемни в Общинския партиен съвет, в населените места и кварталите. Предвижда се засилване на диалога със синдикални и браншови организации, реално взаимодействие с представители на дребния и средния бизнес на принципна основа за подобряване на икономическата среда, инфраструктурата, възобновяване на диалога и сътрудничеството с обществени организации с леви убеждения. В програмата е заложено и възстановяване на дискусионните форуми, както и на периодичното публикуване на информационен бюлетин на БСП-Велико Търново.
„Необходимо е постоянно да следим и живеем с обществените нагласи, а не само да ги казваме по време на предизборни кампании“, подчерта Стефанов.
„Общинската организация на БСП допринесе за реализацията на поставените цели – да бъде първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори, да реализира три мандата в областта и да разшири политическото си влияние“, подчерта в отчета си бившият общински и областен председател Валентин Ламбев.
Официален гост на Общинската конференция във Велико Търново беше народният представител Крум Зарков. В конференцията като делегат участва и народният представител Весела Лечева.
Георги БЪЧВАРОВ

Оставете първия коментар към "Стефан Стефанов стана председател на ОбС на БСП в Търново"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*